Gode ønsker fra Pia

10.11.2019

Før jeg kom til Norge var jeg lærer på barneskolen i Taiwan. Selv giftet jeg meg med mannen min og møtte han i Taiwan for tre år siden.

Jeg liker veldig godt å lære nye ting, så jeg håper å få sjansen til å bidra i Norge. Det var slik jeg trodde før jeg kom hit.

Jeg er utdannet grunnskolelærer fra Taiwan med en mastergrad i utdanningsadministrasjon og -styring, og med godkjent embetseksamen som grunnskolelærer. Men det var aldri så lett å få jobb som jeg trodde.

Etter jeg kom til Norge for litt over ett år siden har jeg brukt mye mye tid på å lære meg norsk. Siden vi bodd sammen med svigerforeldrene mine, gikk det fortere å lære språk. Jeg er utrolig takknemmelig for at de har lært meg så mye om norsk kultur og livstil. Håper de kan holde seg friske og glade i livet.

Jeg har prøvd flere steder for å lære norsk f.eks. SAPS norskkurs, Caritas Stavanger, Metodistkirken i Stavanger, Sandnes læringssenter og Johannes læringssenter.

I tillegg har jeg også prøvd forskjellige norskkafeer f.eks. ADLE på Sandnes bibliotek, Norsk nybegynner Sandnes, Internasjonal café sandnes, Lingu stavanger, og Sølvberget for å øve på norsk. Jeg har også fullført et 30 timers kurs om førstehjelp på norsk, og et guidekurs fra Guidecompaniet.

For meg var det veldig trist å ikke finne jobb da jeg kom hit. Jeg var heldig å få jobb i Sushi San restaurant i Stavanger i år. Sjefen min sa til meg at hvis jeg ikke trives der, må jeg ikke jobbe. Jeg setter stor pris på at han ga meg sjansen selv om jeg tok mye feil. Når har Jeg jobbet ei stund, og jeg synes at i Norge har alle mer positive enn negative holdninger til innvandrere.

Det er aldri lett å bo i andre land som innvandrer. Men vi må aldri gi opp fordi det finnes alltid et lys i enden av tunellen!

fra venstre Michelle R. Østbø & PIa Jian
fra venstre Michelle R. Østbø & PIa Jian