BLI MED

ADLE ble til

...fordi det er et stort behov for en møteplass hvor lokale innbyggere kan øve på å snakke norsk, bli bedre kjent med byen og det lokale miljøet. Å lære norsk er nøkkelen til integrering i Norge, og språket er en viktig faktor for en livslang læring. ADLE har jobbet med å utvikle norsktrening på Sandnes Bibliotek i mange år. Nå er norsktreningen overført til Sandnes Røde kors.


Nå legger vi til rette norsktrening digitalt, som svar på medlemmenes utfordringer under COVID-19 pandemien. Det er mange måter å lære norsk, og norsktrening er et supplement du kan delta i på våre arrangementer. Her vil du møte de hyggelige medlemmene våre og frivillige fra Sandnes, Stavangerregionen og hele verden.


For å bidra til inkludering og mangfold lokalt:
  • har vi norsktrening hvor medlemmene våre og frivillige kan øve på å snakke norsk
  • samarbeider vi med Sandnes Kommune og andre lokale aktører for å lage flerkulturelle møteplasser
  • utforsker vi kommunikasjon, migrasjon, og ledelse

ER DU INTERESSERT I Å SKAPE LOKALE ARRANGEMENTER I SANDNES

...eller samarbeide med andre talenter i byen?


Vi utfordrer medlemmer, frivillige og samarbeidspartnere til å lage aktiviteter sammen med oss. Vi har også muligheter til å støtte dere i forskjellige arrangementer ved hjelp av nettverket vårt. 


Kanskje du vil hjelpe de nye i Sandnes til å bli kjent med byen vår? Vil du utvide nettverket ditt eller dele din mat, kultur, kunst eller litteratur til lokale innbyggere? Her er det mange muligheter!

Bli medlem så kan vi sammen bidra til inkludering og mangfold i Sandnes.

BLI EN DEL AV TEAMET

Vi er et flerkulturelt team med forskjellige erfaringer. Sammen har vi mange års erfaring som frivillige, men er også profesjonelle av hver sin art.


Fifi


AnushriPriya


Fiona jobber som helsearbeider, og var operasjonssykepleier i Filippinene. På jobb er hun blant annet veileder, kontakperson for ernæring, CosDoc+ og ParkinsonNet; og utvikler bedre arbeidsmetoder på sykehjem. Hun har fagskoleutdanning i Kroniske sykdommer, HMS og Project Management. Hun har jobbet som frivillig i ADLE i 6 år, og var med på frivillige humanitære- og medisinske oppdrag i hjemlandet sitt. Hun har også 11 års erfaring som studentleder og -journalist. Utenom er Fiona engasjert i skjønnlitteratur, musikk, design av nettsider og markedsføringsmateriell, infografikk og personlig produktivitetsverktøy.

Anushri har bachelor i Økonomi og Litteratur, og har mastergrad i sosialt arbeid. Hun har ca. 10 års erfaring i sosial velferd, forskningsarbeid, ledelse og organisering i India; og har jobbet med internasjonale hjelpeorganisasjoner som UNICEF, CARE India, PLAN India, Ehsaas og Mitra Jyothi Foundation. Hun startet som deltaker i ADLE, og har nå vært i Styret i 5 år. Hun har vært med på å utvikle forskjellige aktiviteter i ADLE, og gir trening/veiledning til norsktrenere. Anushri har et stort nettverk av både medlemmer, frivillige og organisasjoner i Sandnes og Stavanger-området. I tillegg til frivillig innsats i ADLE var hun økonomiansvarlig i Devalayam i Rogaland, en frivillig hinduorganisasjon. I hverdagen er Anushri mor til to småbarn, og jobber fulltid som fagarbeider ved Stangeland skole.
Gerda kommer fra Litauen og har vært i ADLE i 4 år. Hun er kjent for sin kreative sider, og har vært med forskjellige kunstverksted i 2022 og tidligere. Hun er veldig glad av håndarbeid, og driver "Design by Gerda" på Facebook. Profesjonelt er hun en grafisk designer, som hun har jobbet med i 2 år i hjemlandet sitt. I Norge har hun jobbet som blant annet personlig assistent, støttekontakt og butikkmedarbeider.  Gerda er opptatt av en sunn livstil med yoga, vegetar mat, og turer.
Priya er utdannet ingeniør og har MBA i India. I 2021 ble hun ferdig utdannet i prosjektledelse i Paris. Hun har kompetanse innen HR, programvareutvikling, webdesign, teknisk dokumentasjon og ledelsesarbeid. I tillegg til innsats i Styret i ADLE, er hun også Events Lead i Stavanger for Professional Women's Network (PWN) Norway. Som frivillig jobber hun mye med nettverksbygging, kommunikasjon, webinarer, sosiale medier og administrativt arbeid. I tillegg til disse, er Priya også en danseinstruktør for studenter på Steinerskolen i Stavanger.

Jihan er opprinnelig fra Lebanon, og har vært med på å utvikle norsktrening i det siste årene. Hun begynte å være frivillig i ADLE i pandemien, og har vært flink til å drive norsktrening blant utfordringene. Akkurat nå er hun opptatt med å lære norsk på høyere nivå.

Jihan i Lebanon arbeidet i ca. 10 år i privat sektor som leder i logistikk, hvor hun har jobbet med blant annet Barilla, Ferrero, og Philips. Her drev hun med utenrikshandel, administrasjon, kontroll, m.m.. Hun er utdannet i Lebanese University, og har 5 års erfaring som fransk lærer og koordinator. Hun snakker engelsk, arabisk og fransk flyttende. Jihan er glad i å reise, fotografi, interiør og kunst.

JiBLI PARTNER


Vi samarbeider med lokale aktører som deler vår visjon. Det er alltid en glede å finne samarbeidspartnere som støtter oss i å utvikle gode tilbud og aktiviteter for innbyggerne i Sandnes. Er du vår nye samarbeidspartner? Synes du også at inkludering og mangfold er verdt å satse på?


Vi ser fram til samarbeidet med dere!Våre samarbeidspartnere: